fbpx

Virtuaaliheimo-hanke 2022–2024

Sinä 16–29-vuotias adhd-oireinen nuori tai nuori aikuinen! Tarvitsetko vinkkejä opiskeluun, työelämään tai arjenhallintaan? Kaipaatko vertaistukea? Mikä on elämässäsi ajankohtaista tällä hetkellä?

Virtuaaliheimo-hankkeen ADHOODS on Discord-yhteisö 16-29-vuotiaille adhd-oireisille. Palvelimella jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja tietoa adhd-oirekuvasta yhdessä vertaisten ja palvelimella toimivien ammattilaisten kanssa. Sisältöä on kehitetty alusta asti yhteistyössä nuorten kanssa, jotta palvelin on käyttäjiensä näköinen.

Mitä palvelimella tapahtuu?

Palvelimella järjestetään muun muassa:
– Ask me anything -tilaisuuksia, joissa asiantuntijat vastaavat kävijöiden kysymyksiin
– koulutettujen vertsikoiden ohjaamia vertaisryhmiä
– keskiviikon keskeneräiset -rästirinkejä
– erilaisia teemoitettuja tapahtumia

Lisäksi voit keskustella palvelimella erilaisilla aihekanavilla liittyen esimerkiksi opiskeluun, työelämään ja arjenhallintaan. Palvelin on auki 24/7.

Käy katsomassa palvelimen kuukausittaiset tapahtumat tiedotteet-kanavalta.

Liity mukaan: https://discord.gg/wBmVrHnhk7.

Hankkeen työntekijät Marjo ja Nuppu ovat tavoitettavissa Discordissa nimimerkeillä Martsa#0728 ja Nupikka#2587.

Mikäli Discord-palvelin ei ole sinulle entuudestaan tuttu, tässä ohjeet kirjautumiseen:

Rekisteröitymisohje Discordiin_windows

Rekisteröitymisohje Discordiin_selain

Rekisteröitymisohje Discordiin_android

 

Vapaaehtoiseksi Virtuaaliheimoon?

Koulutamme hankkeen aikana vapaaehtoisia toimimaan moderaattorin ja vertsikan tehtävissä. Vapaaehtoisena sinulla on käytössäsi hankkeen työntekijöiden tuki arvokkaassa työssäsi koko hankkeen ajan. Lisäksi huolehdimme jaksamisestasi vapaaehtoisena virkistäytymisen muodossa.

  • Moderaattorin tehtävissä huolehdit, että palvelimella käydään asiallista keskustelua. Saat moderointiin tarvittavat käyttöoikeudet, joiden avulla voit mm. hiljentää keskustelijoita tai poistaa heidät palvelimelta. Moderaattorit toimivat yhdessä sovittujen sääntöjen ja toimintatapojen mukaan.
  • Vertsikkana pääset ohjaamaan vertaistukiryhmiä sekä työpajoja ja herättämään keskustelua palvelimella joko vapaasti tai ennalta sovitun teeman mukaisesti. Vertsikan tehtävissä voit hyödyntää omia kiinnostuksen kohteitasi ja annamme sinulle mahdollisuuden ideoida palvelimen sisältöä ja omaa rooliasi palvelimen toiminnassa.

Annamme sinulle vapaat kädet vaikuttaa siihen, missä määrin käytät omaa aikaasi vapaaehtoistehtäviin. Haluamme tarjota mahdollisuuden matalan kynnyksen osallistumiseen, jotta kaikki halukkaat voivat osallistua oman elämäntilanteensa sallimissa rajoissa. Jos jokin asia vapaaehtoistoimintaan liittyen mietityttää, ota rohkeasti meihin yhteyttä!

Kiinnostuitko moderaattorin tai vertsikan tehtävistä? Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake.

Lisätietoja hankkeen työntekijöiltä:

projektivastaava Marjo Hodju
marjo.hodju@adhd-liitto.fi, puh. 050 400 6478 tai

projektityöntekijä Nuppu-Leena Seppä
nuppu-leena.seppa@adhd-liitto.fi, puh. 040 624 5522.

 

Puhelinneuvonta

09 8567 7130

ma klo 13–15, ke ja to klo 9–11