fbpx

Tutkimusten mukaan vertaistuella on suuri merkitys ihmisen jaksamiselle ja elämänhallinnalle. Ammattiapu ja vertaistuki ovat toisiaan täydentäviä tuen muotoja. Älä jää yksin!

Meillä ADHD-liitossa vapaaehtoisten tarjoama vertaistuki jakaantuu yksilölliseen tukeen ja ryhmämuotoiseen tukeen. Yksilöllistä tukea voit saada vertaisvanhemmalta tilanteessa, jossa alaikäisen lapsesi ADHD-diagnoosi on tuore tai perheenne on haastavan tilanteen äärellä (esim. lapsen murrosikä/ koulunkäyntiin liittyvät pulmat/kaverisuhteet) ja kaipaat keskustelukumppanuutta saman vaiheen läpi käyneen vertaisen kanssa. Jätä yhteydenottopyyntö vertaisvanhemmalle tästä.

Ryhmämuotoista tukea järjestävät jäsenyhdistyksemme. Yhdistysten järjestämien vertaistukiryhmien kokoontumisajoista ja paikoista löydät tarkempia tietoja yhdistysten omilta sivuilta eli täältä. Mikäli paikkakunnallasi ei toimi adhd-yhdistystä, tarkista myös muiden toimijoiden (esim. Erilaiset oppijat, Leijonaemot, MLL yms. tarjoamat palvelut). Vertaisryhmiä on tarjolla eri kohderyhmille (aikuiset, vanhemmat, puolisot) ja ryhmätarjonta vaihtelee paikkakunnittain. Jos sinua kiinnostaa ryhmän ohjaaminen, ota yhteyttä alueesi jäsenyhdistykseen, monet yhdistyksemme ottavat mielellään uusia ohjaajia mukaan toimintaan!

 

 

 

”Vertaistuki on kuin pelastusrengas. Itku saa tulla, nauru saa tulla. Kaikki on sallittu, kukaan ei paheksu. Hyppään mukaan, uskallan jakaa. Olen turvassa – pelastusrenkaassa”.  Virva A

Tulevat koulutukset

Puhelinneuvonta

09 8567 7130

ma klo 13–15, ke ja to klo 9–11