fbpx

Kesä on ovella! Yhdistyksille olisi vielä tarjolla viestinnällistä tukea Verkkokaffeilla 8.6., mutta sitten käännämmekin katseen jo syksyn tarjontaan. Tässä jäsenkirjeessä on tietoa syksyn koulutuksista, vertaisryhmien ohjaajien menetelmäpajoista – haku syksyn kursseillekin on jo käynnissä. Hyödyntäkää myös tämän kirjeen mukana olevia STRATEGIA-huoneentauluja. Kirjeen lopussa on tarkemmat tiedot toimiston ja neuvonnan kesätauosta.

 1. Yleistä tiedotettavaa
  Kirjolla Kaiken ikää -koulutus 29.9. 2021 klo 12–16
 2. Yhdistystoiminta
  2.1 Tukea yhdistyksen viestintään Verkkokaffeilta 8.6. klo 17–18.30
  2.2 Haluatteko lisätä yhdistyksenne näkyvyyttä
  2.3 Tukimateriaali kaksikielisten hyvinvointialueiden ruotsinkielisten palveluiden valmisteluun
 3. Vertaisryhmien ohjaajat
  Menetelmäpajat jatkuvat syksyllä
 4. Vertaisvanhempitoiminta
  Vertaisvanhemman tukea tarjolla
 5. Kokemustoiminta
  Kokemustoimijoiden peruskoulutus syksyllä
 6. Kurssit
  6.1. Haku käynnissä syksyn kursseille
  6.2 Varavoimaa verkosta -kurssi otettu upeasti vastaan
  6.3 STRATEGIA-huoneentaulut käytettävissä
 7. Toimisto tiedottaa
  Toimisto, puhelinneuvonta ja chat kesätauolla juhannuksesta alkaen

1) Yleistä tiedotettavaa

Kirjolla Kaiken ikää -koulutus 29.9. 2021 klo 12–16

ADHD-liiton, Aivoliiton ja Autismiliiton yhteistyö koulutusten järjestämisessä tiivistyy, kun kokoonnumme pohtimaan, miten tunnistaa ja tukea ikääntyneitä neurokirjon ihmisiä heidän arjessaan. Koulutus on suunnattu ammattilaisille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Maksuttoman koulutuksen ilmoittautuminen onnistuu 19.9.saakka tästä linkistä (ulkoinen linkki).

Liitteenä olevaa koulutusesitettä (pdf-tiedosto) jakamalla voit lisätä ammattilaisten kykyä kohdata ikääntyvät neurokirjolaiset alueellanne. Liitteessä olevat ohjelmatiedot voi lukea myös tältä ADHD-liiton verkkosivulta.

2) Yhdistystoiminta

2.1 Tukea yhdistyksen viestintään Verkkokaffeilta 8.6. klo 17–18.30

Verkkokaffeilta saat vinkkejä yhdistysviestintään sekä kuulet toisten yhdistysten hyvistä viestinnän käytännöistä. Esittelemme kaffeilla myös jäsenyhdistysten käyttöön tarkoitetut vapaaehtostoimijoiden rekry- ja tapahtumamainospohjat. Mukana ADHD-liiton tiedottaja Jari Hämäläinen.
Ilmoittaudu kaffeille tästä linkistä (ulkoinen linkki) ja jätä halutessasi toiveesi/kysymyksesi illan sisällöstä ja käsiteltävistä aiheista.

2.2 Haluatteko lisätä yhdistyksenne näkyvyyttä

Yliopistollisten keskussairaaloiden ylläpitämistä Terveyskylän taloista löytyy tietoa terveyteen ja hyvinvointiin liittyen. Vertaistalossa kansalaiset voivat etsiä vertaistukea heille tärkeistä asioista. Muistattehan ilmoittaa ja pitää ajan tasalla yhdistyksenne yhteystiedot ja tarjolla olevat vertaistuen muodot tällä lomakkeella (ulkoinen linkki).

2.3 Tukimateriaali kaksikielisten hyvinvointialueiden ruotsinkielisten palveluiden valmisteluun

Tiedoksi yhdistyksiin tämä SOSTEn välittämä tieto tukiaineistosta eli työkaluista tulevien kaksikielisten hyvinvointialueiden ruotsinkielisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden valmisteluun. Voitte hyödyntää materiaalia, mikäli olette mukana alueenne sote-uudistuksen verkostoissa. Materiaali löytyy sekä ruotsin– että suomenkielisenä. (Ulkoiset linkit).

För att kunna trygga servicen på svenska i de tvåspråkiga välfärdsområdena krävs ett systematiskt arbete och strukturer som beaktar kundens språk och personalens språkkunskaper. Stödmaterialet innehåller verktyg för detta arbete. Bekanta dig med stödmaterialet på svenska och på finska.

3) Vertaisryhmien ohjaajat

Innokkaat ja ihanat konkarit
Kiitos kaikille kevään Kipinää verkosta -menetelmäpajoihin osallistuneille! Toivottavasti adhd-aikuisen selviytymisopas on ollut vertsikoissa kovassa käytössä, ja mahdollisista haastavista tilanteistakin on selvitty viimeisemmässä menetelmäpajassa syntyneiden oivallusten myötä.

Menetelmäpajat jatkuvat jälleen syksyllä:

 • 6.9. klo 17.30–19 Teemallisuus vertaisryhmätoiminnassa
 • 1.11. klo 17.30–19 Korttien hyödyntäminen vertaisryhmätoiminnassa
 • Liitteenä mainos menetelmapajoista (pdf).

Raikkaat ja reippaat tulokkaat
Haluatko vahvistusta adhd-vertaistukiryhmän ohjaamiseen? Ryhmänohjaajia perehdytetään toimintaan Teams-verkkokurssilla. Laita viestiä, jos kiinnostuit: vertaistoiminta@adhd-liitto.fi.

Kaikille aktiivisille vertaistukiryhmien ohjaajille: yhteinen keskustelufoorumi löytyy Facebookista ”ADHD paikallisyhdistysten vertaisryhmien ohjaajat” (ulkoinen linkki). Liity mukaan!

4) Vertaisvanhempitoiminta

Vertaisvanhempitoiminta sai hiljattain päättyneen koulutuksen myötä arvokkaan lisävahvistuksen. Vertaisvanhemman tukea on tarjolla alle 18-vuotiaiden adhd-diagnosoitujen lasten ja nuorten vanhemmille. Muistattehan tiedottaa myös jäsenistöllenne tästä toiminnasta. Suurisydämiset vertaisvanhemmat ovat valmiina kuuntelemaan, tukemaan ja jakamaan hyviksi havaittuja vinkkejä arjen sujuvoittamiseksi!

Tukea adhd-diagnosoidun lapsen vanhemmalle (jpg)

Tukea adhd-diagnosoidun lapsen vanhemmalle -kortin teksti: ADHD-liiton vertaisvanhemmilla on kokemusta arjesta, johon lapsen adhd tuo haasteita. He voivat kuunnella ja tukea sinua sekä kertoa hyviksi havaittuja vinkkejä arjen sujuvoittamiseksi. Älä jää yksin, jätä yhteydenottopyyntö vertaisvanhemmalle: adhd-liitto.fi/vertaistuki.

5) Kokemustoiminta

Ennakkotietona ilmoitamme, että seuraava kokemustoimijoiden peruskoulutus on tulossa syksyllä 2021. Seuratkaa ilmoittelua verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

6) Kurssit

6.1 Haku käynnissä syksyn kursseille

Syksyn kursseille on haku käynnissä! Kursseja on nyt tarjolla adhd-oireisille aikuisille Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä sekä parisuhdekursseja Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Lisätietoa kursseista löytyy sivultamme Tukea > Kurssit.

6.2 Varavoimaa verkosta -kurssi otettu upeasti vastaan

Varavoimaa verkosta -verkkokurssi on saanut upean vastaanoton. Kurssin on käynyt jo yli 400 henkilöä! Kurssilaisista 64 % on kokenut saaneensa kurssilta uutta näkökulmaa ja tietoa sovellettavaksi arkeen. Kurssi on kaikkien käytettävissä maksutta sivullamme adhd-liitto.fi/verkkokurssit.

Tämän lisäksi Varavoimaa verkosta -kurssi on saavutettavissa digiNepsy-klinikan kautta (ulkoinen linkki).

Teemme parhaillaan yhteistyötä Rikosseuraamuslaitoksen kanssa, jotta kurssille olisi pian pääsy myös vankiloista.

6.3 STRATEGIA-huoneentaulut käytettävissä

STRATEGIA-vanhempainohjausmenetelmään kuuluvista lasta tukevista ja ristiriitoja ehkäisevistä strategioista on luotu huoneentaulut. Nämä ovat vapaasti käytettävissä, toivottavasti niistä on iloa ja hyötyä!

STRATEGIAT lapsen tukemiseksi

STRATEGIAT ristiriitatilanteiden ehkäisemiseksi

7. Toimisto tiedottaa

ADHD-liiton toimisto, puhelinneuvonta ja chat ovat kesätauolla 25.6.–8.8. välisen ajan. Verkkosivultamme voi lukea vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin: adhd-liitto.fi/adhd-tietoa.

Lämmintä ja aurinkoista kesää toivottaa koko ADHD-liiton väki:

Arja, Elina, Heidi, Jari, Katariina, Katja, Katriina, Marja-Liisa, Marjo, Nina, Piia, Tuuli & Tuuli-Maria.

ADHD-liiton toimisto, puhelinneuvonta ja chat ovat kesätauolla 25.6.–8.8. välisen ajan.

 

 

Puhelinneuvonta

09 8567 7130

ma klo 13–15, ke ja to klo 9–11