fbpx

Hyvää syksyn alkua yhdistykset! Tässä jäsenkirjeessä aiheina ovat syksyn sääntömääräinen liittokokous ja ylimääräinen, sääntöihin liittyvä liittokokous. Kirjeestä kannattaa poimia myös päivämääriä ja tietoa tulevista koulutuksista, Verkkokaffeista, vertaistukitoiminnasta sekä kurssitoiminnasta, unohtamatta lokakuun Adhd-viikon webinaaria.

Kolme omenaa säkkikankaisen liinan päällä, ylhäältä kuvattuna.

1. Yleistä tiedotettavaa
1.1 Ylimääräinen liittokokous 30.10.
1.2 ADHD-liiton sääntömääräinen syyskokous 27.11.
1.3 Adhd-viikon webinaari 14.10.
1.4 Kaiken ikää kirjolla! -webinaari 29.9.
1.5 Aistikoulutus verkossa 25.11. oppimisympäristöistä
2. Yhdistystoiminta
2.1 Verkkokaffet jäsenyhdistystemme luottamushenkilöille 31.8.
2.2 Järjestöpäivät jäsenyhdistyksille Vantaalla 29.–30.1.2022, ennakkotietoa!
3. Vertaisryhmien ohjaajat
Menetelmäpajojen syksyn aikataulut ja teemat
4. Vertaisvanhempitoiminta
Vertaisvanhemman tukea tarjolla
5. Kokemustoiminta
5.1 Peruskoulutusta kokemustoimijoille
5.2 Tarinatuokiot jatkuvat syyskuusta alkaen verkossa
6. Kurssit
6.1 Vilkasta kurssitoimintaa
6.2 Lähde mukaan kurssille!

1. Yleistä tiedotettavaa

1.1 Ylimääräinen liittokokous 30.10.

ADHD-liitto järjestää ylimääräisen liittokokouksen jäsenyhdistyksilleen lauantaina 30.10.2021 klo 10 alkaen. Liittokokouksen aiheena on uusien, Patentti- ja rekisterihallituksen ennakkotarkastamien, sääntöjen hyväksyminen. Kokous järjestetään etäyhteyksin Teams-kokouksena.

Jäsenyhdistykset saavat kutsun, lisätietoa sekä tarkemmat ohjeet ylimääräiseen liittokokoukseen myöhemmin, mutta päivämäärä kannattaa laittaa jo nyt ylös!

1.2 ADHD-liiton sääntömääräinen syyskokous 27.11.

Aika: lauantai 27.11.2021 klo 11 alkaen
Paikka: ADHD-liiton keskustoimisto
Osoite: Rajatorpantie 8 A, 01600 Vantaa

ADHD-liitto ry kutsuu jäsenyhdistyksensä syyskokoukseen lauantaina 27.11.2021. Yhdistykset voivat valita edustajansa kokoukseen valtakirjalla. Kokouksessa käsitellään liiton sääntömääräiset syyskokousasiat.

Yhdistykset saavat kutsun, lisätietoa sekä tarkemmat ohjeet kokoukseen myöhemmin yhdistyksen viralliseen sähköpostiosoitteeseen. Kokous järjestetään Vantaalla ADHD-liiton toimistolla, mikäli koronatilanne sen sallii. Tarvittaessa kokous järjestetään etäyhteyksin Teams-kokouksena.

1.3 Adhd-viikon webinaari 14.10.

Adhd-viikon webinaari torstaina 14.10.2021 klo 9–15. Tilaisuus on suunnattu terveydenhuollon sekä sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat adhd-oireisia aikuisia ja heidän läheisiään. Muut aihepiiristä kiinnostuneet ovat myös tervetulleita mukaan. Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautuminen webinaariin viimeistään 7.10. tästä linkistä, josta voi myös lukea webinaarin ohjelman.

Webinaarin ohjelma pdf-muodossa.

1.4 Kaiken ikää kirjolla! -webinaari 29.9.

Autismiliitto, ADHD-liitto sekä Aivoliitto järjestävät yhteistyössä Opintokeskus Siviksen tuella webinaarin keskiviikkona 29.9.2021 klo 12–16.

Tavoitteena on lisätä ammattilaisten tietoisuutta neuropsykiatristen häiriöiden tunnistamisesta ikääntyneillä ihmisillä sekä antaa ammattilaisille keinoja tukea neuropsykiatrisesti oireilevia ikääntyneitä ihmisiä heidän arjessaan. Tilaisuus on suunnattu ammattilaisille ja on osallistujalle maksuton. Mukaan ovat tervetulleita myös muut asiasta kiinnostuneet.

Ilmoittautuminen Lyytin kautta viimeistään 19.9. tästä linkistä, josta voi myös lukea webinaarin ohjelman (ulkoinen linkki).

1.5 Aistikoulutus verkossa 25.11. oppimisympäristöistä

ADHD-liitto, Aivoliitto ja Autismiliitto järjestävät yhteistyössä torstaina 25.11.2021 Aistikoulutuksen klo 9–15.45. Teemana on neuropsykiatrisesti oireilevien lasten ja nuorten aistitiedon käsittelyn erityisyys ja tuen
mahdollisuudet oppimisympäristöissä. Koulutuksesta ei tule tallennetta.

Hinta: Osallistuja 80 €, Autismiliiton, Aivoliiton tai ADHD-liiton jäsen tai opiskelija 40 €. Ryhmähinta yli viidelle osallistujalle 400 €.

Ilmoittautuminen Lyytin kautta viimeistään 21.11. tästä linkistä, josta voi myös lukea koulutuksen ohjelman (ulkoinen linkki).

2. Yhdistystoiminta

2.1 Verkkokaffet jäsenyhdistystemme luottamushenkilöille 31.8.

Järjestämme Verkkokaffet jäsenyhdistystemme luottamushenkilöille tiistaina 31.8. klo 17–18.30. Teemana on vapaaehtoisen jaksaminen ja yhdistystoiminta tässä ajassa. Mukana jäsenyhdistyksemme näkökulmaa yhteisen keskustelun pohjaksi.

Ilmoittaudu mukaan maanantaina 30.8. klo 14 mennessä verkkosivuiltamme: adhd-liitto.fi > Ajankohtaista > Tapahtumat > Verkkokaffet 31.8.21

2.2 Järjestöpäivät jäsenyhdistyksille Vantaalla 29.–30.1.2022, ennakkotietoa!

Tervetuloa Järjestöpäiville, jotka toteutetaan livenä tämän hetken suunnitelman mukaan. Päivissä suunnataan katsetta tulevaan, tarkastellaan yhdessä miten ADHD-liiton ja yhdistysten strategia tukee yhdistuksen toimintaa. Lisäksi tutustutaan Erätauko-menetelmään ja ideoidaan yhdessä keinoja yhdistysten ja hyvinvointialueiden yhteistyölle. Pääset samalla tutustumaan ADHD-liiton toimistooon!

3. Vertaisryhmien ohjaajat

Innokkaat ja ihanat konkarit

Tervetuloa mukaan syksyn Kipinää verkosta -menetelmäpajoihin:

Kipinää verkosta -menetelmäpajoista saat tietoa,tukea ja uusia ideoitavertaisryhmän ohjaamiseen. Menetelmäpajat toteutetaanverkossa klo 17.30–19 (Teams). Osallistujille lähetetään linkkitapahtumaan sähköpostitse.

Kipinää verkosta -menetelmäpajat (pdf-tiedosto).

Raikkaat ja reippaat tulokkaat
Haluatko vahvistusta adhd-vertaistukiryhmän ohjaamiseen? Ryhmänohjaajia perehdytetään toimintaan Teams-verkkokurssilla. Laita viestiä, jos kiinnostuit: vertaistoiminta@adhd-liitto.fi

Kaikille aktiivisille vertaistukiryhmien ohjaajille

Yhteinen keskustelufoorumi löytyy Facebookista: ”ADHD paikallisyhdistysten vertaisryhmien ohjaajat”. Liity mukaan!

4. Vertaisvanhempitoiminta

Muistattehan tiedottaa jäsenistöllenne Vertaisvanhempitoiminnasta! Vertaisvanhemman tukea on tarjolla alle 18-vuotiaiden adhd-diagnosoitujen lasten ja nuorten vanhemmille. Tuki on kahdenkeskistä ja toteutuu etäyhteyksin (puhelin/sähköposti). Suurisydämiset vertaisvanhemmat ovat valmiina kuuntelemaan, tukemaan ja jakamaan hyviksi havaittuja vinkkejä arjen sujuvoittamiseksi!

”ADHD-liiton vertaisvanhemmilla on kokemusta arjesta, johon lapsen adhd tuo haasteita. He voivat kuunnella ja tukea sinua sekä kertoa hyviksi havaittuja vinkkejä arjen sujuvoittamiseksi. Älä jää yksin, jätä yhteydenottopyyntö vertaisvanhemmalle. Yhteydenottopyynnöt: adhd-liitto.fi > Vertaistuki.”

Tukea adhd-diagnosoidun lapsen vanhemmalle (pdf-tiedosto).

5. Kokemustoiminta

5.1 Peruskoulutusta kokemustoimijoille

ADHD-liiton kokemustoimijaverkostoon kuuluu jo kymmeniä henkilöitä eri puolilta Suomea. Heillä jokaisella on omanlainen tarina kerrottavana, ja jokaisella tarinalla on oma vaikuttava paikkansa. Haemme nyt joukkoon lisävahvistusta! Peruskoulutus uusille toimijoille järjestetään loka–marraskuussa.

Tarkempia tietoja Sinustako kokemustoimija -peruskoulutuksesta voit lukea tapahtuma-sivultamme, samat tiedot on luettavissa koulutusmainoksesta (pdf-tiedosto).

5.2 Tarinatuokiot jatkuvat syyskuusta alkaen verkossa

Tarinatuokioissa kuullaan elämänmakuisia kokemuksia arjesta adhd:n kanssa.Tilaisuudet toteutetaan verkossa (Teams) yhteistyössä ADHD-liiton kokemustoimijoiden ja Opintokeskus Siviksen kanssa. Tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille!

Tarinatuokiot – Aitoja kokemuksia elämästä adhd:n kanssa (pdf-tiedosto).

6. Kurssit

6.1 Vilkasta kurssitoimintaa

Alkuvuodelle suunnitellut kurssit siirrettiin koronan vuoksi syyskaudelle, ja nyt elämme kiireistä aikaa kurssien toteutuessa. Seuraamme koronatilannetta ja -ohjeistuksia tiiviisti ja järjestämme kurssit turvallisesti. Iloksemme olemme päässeet toteuttamaan jo tutuksi tulleiden kurssimuotojen ohella ensimmäisiä monimuotoisia kursseja. Monimuotoisiin kursseihin kuuluvat tapaamiset verkossa ja lähijaksolla. Keräämme innolla kurssilaisten kokemuksia tästä uudesta kurssimuodosta!

6.2 Lähde mukaan kurssille!

Jos on oikein vikkelä, ehtii vielä hakemaan Hattulan Puhtia arkeen -kurssille (haku päättyy 31.8.) ja Oulun Puhtia Parisuhteeseen -kurssille (haku päättyy 5.10.).

Varavoimaa verkosta -kurssilla on ollut jo lähes 600 kävijää. Itsenäisesti käytävälle maksuttomalle verkkokurssille voi lähteä milloin vain mukaan!

Lisätietoa kursseista sivuiltamme: adhd-liitto.fi > Tukea > Kurssit

Iso sieni alhaaltapäin kuvattuna mäntymetsässä.

Mukavaa alkusyksyä toivottaen: Arja, Elina, Heidi, Jari, Katariina, Katja, Katriina, Marja-Liisa, Marjo, Nina, Piia & Tuuli.

Puhelinneuvonta

09 8567 7130

ma klo 13–15, ke ja to klo 9–11