fbpx
Kuvassa on valkoisia kukkia ämpärissä. Sen vieressä oikealla on valkoinen tuoli, jossa on kukkamaljakko ja siinä vaalenakeltaisia kukkia. Taustalla on vihreä ja valoisa peltomaisema epätarkkana.

Hyvää alkavaa kesää yhdistykset! Tässä jäsenkirjeessä on tärkeää tietoa ADHD-liiton virallisista kokouksista.

 1. YLEISTÄ TIEDOTETTAVAA
  1.1 ADHD-liiton sääntömääräinen kevätkokous 19.9.2020
  1.2 ADHD-liiton ylimääräinen liittokokous 15.8.2020
  1.3 ADHD-liiton puheenjohtajaehdokkaiden esittely 10.8.2020
  1.4 ADHD-liiton uusi chatpalvelu käynnistyy
 2. YHDISTYSTOIMINTA
  2.1 Verkkosivuilla materiaalia yhdistysten käyttöön
  2.2 Ajantasaiset perustiedot mahdollistavat tuen yhdistyksille -kysely
  2.3 Järjestöpäivä ja vaikuttamistyöryhmän kokoontuminen Vantaalla/Helsingissä
  2.4 Syksyn Verkkokaffet
  2.5 Järjestötiimin henkilöstömuutokset
  2.6 Verkkopalvelujen saavutettavuus ja saavutettavuusseloste 23.9.2020 mennessä
 3. VERTAISTUKIRYHMIEN OHJAAJAT
  3.1 Palautekysely
  3.2 Tukea ohjaajille – Kipinää verkosta!
 4. VERTAISVANHEMPITOIMINTA
 5. SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT
 6. TOIMISTO TIEDOTTAA

1. YLEISTÄ TIEDOTETTAVAA

1.1 ADHD-liiton sääntömääräinen kevätkokous 19.9.2020

ADHD-liitto ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään lauantaina 19.9.2020. klo 11–16.

Kokouskutsu sääntämääräiseen kevätkokoukseen 2020
Valtakirja, sähköinen
Valtakirja, tulostettava

1.2 ADHD-liiton ylimääräinen liittokokous 15.8.2020

ADHD-liitto ry:n ylimääräinen liittokokous järjestetään 15.8.2020 klo 11.30 alkaen poikkeuksellisesti Teams-kokouksena. Asiana on liiton puheenjohtajan valinta kaudelle 15.8.2020–31.12.2021.

Kokouskutsu ylimääräiseen liittokokoukseen 2020
Valtakirja, sähköinen
Valtakirja, tulostettava

Puheenjohtajan tehtävänkuva

Lisätietoja kaikista liittokokousjärjestelyistä antaa toiminnanjohtaja Nina Hovén-Korpela, nina.hoven-korpela@adhd-liitto.fi, p. 045 636 1841.

1.3 ADHD-liiton puheenjohtajaehdokkaiden esittely 10.8.2020

Puheenjohtajaehdokkaiden pitää ilmoittautua liittoon sekä lähettää lyhyt esittely itsestään nina.hoven-korpela@adhd-liitto.fi viimeistään 5.8.2020 klo 16.00.

ADHD-liiton puheenjohtajaehdokkaiden esittelytilaisuus on 10.8.2020 verkkokahveilla, johon toivotaan aktiivista osanottoa yhdistysväeltä.

1.4. ADHD-liiton uusi chatpalvelu käynnistyy

Käynnistämme ja kehitämme vaiheittain kesän ja syksyn aikana chatpalveluja tukemaan adhd-oireisia, heidän läheisiään ja ammattilaisia Tsättäillään-hankkeessa.

Chat tulee sisältämään verkkosivustollemme avautuvan anonyymin chatin henkilökohtaiseen keskusteluun sekä teemallisia tietoa ja vertaistukea tarjoavia verkkokeskusteluja. Kartoitamme sitä, miten chat voisi tavoittaa myös tietoa tai tukea tarvitsevia nuoria.

Jäsenyhdistyksissä toimivat vapaaehtoiset sekä ADHD-liiton kokemustoimijat ovat tärkeä voimavara myös chatille. Tulemme hyödyntämään kokemustietoa ja tarjoamaan vertaisuuden paikkoja osana chatpalveluja.

Seuraa sosiaalisen median kanaviamme Facebookissa ja Instagramissa, niin saat ajankohtaista tietoa hankkeen etenemisestä.

Yhteydenotot: Piia Haukilahti, piia.haukilahti@adhd-liitto.fi.

2. YHDISTYSTOIMINTA

2.1 Verkkosivuilla materiaalia yhdistysten käyttöön!

ADHD-liiton verkkosivustolle on avattu yhdistysten käyttöön materiaaleja, joiden tarkoituksena on inspiroida ja tukea jäsenyhdistyksiä. Materiaalit sisältävät erilaisia tulostettavia ja sähköisiä lomakepohjia sekä muiden organisaatioiden tuottamaa tietoa.

Järjestötiimi toivoo palautetta sivuista sekä toiveita, mitä sivuilta olisi hyvä löytyä tulevaisuudessa?

2.2 Ajantasaiset perustiedot mahdollistavat tuen yhdistyksille -kysely

Vain muutos on pysyvää – sen olemme saaneet kevään aikana huomata. Päivittäkää yhdistyksenne tiedot aiemmin lähettämäämme kyselyyn, yhdistyskohtaiseen linkkiin vielä ennen kesää! Jos linkki on hukassa, pyydäthän sen järjestötiimiltä.

2.3 Järjestöpäivä ja vaikuttamistyöryhmän kokoontuminen Vantaalla/Helsingissä

Järjestöpäivä ja vaikuttamistyöryhmän kokoontuminen ajoittuvat kevätkokousviikonlopun yhteyteen!

Yhteinen kokoontuminen on lauantaina 19.9. klo 16–18 ja varsinainen ohjelma sunnuntaina 20.9. klo 9–14.30.

HUOM! Tarvittaessa ohjelma järjestetään verkossa koronatilanteesta riippuen!

Liitto korvaa paikan päällä toteutuvan järjestöpäivän seuraavasti:

 • Matkakulut halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan jälkikäteen kuitteja vastaan, 2 hlöä/yhdistys sekä yöpymiskorvausta jälkikäteen kuittia vastaan 2 hlölle/yhdistys (50€/hlö).
 • Vaikuttamistyöryhmän jäsenille matkakulut halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan jälkikäteen kuitteja vastaan sekä yöpymisen jälkikäteen kuittia vastaan (50€/hlö).

Olethan tarvittaessa yhteydessä järjestötiimiin matkustus-/korvausasioissa. Huom! Jäsenjärjestöavustusta voi myös käyttää järjestöpäivien kuluihin.

2.4. Syksyn Verkkokaffet

Tule mukaan Verkkokaffeille, tässä syksyn ajat:

 • ti 25.8. klo 17–18.30
 • ti 29.9. klo 19–20 (kolmikanta)
 • ke 4.11. klo 17–18.30
 • ti 1.12. klo 17–18.30.

2.5 Järjestötiimin henkilöstömuutokset

Järjestötiimin toiminnassa ja henkilöstössä tapahtuu pieniä muutoksia elokuusta 2020 alkaen. Yhdistysten tukemista toteuttavat syksystä alkaen työparina Katariina Berggren ja toimivapaalta töihin Oulun toimistolle palaava Katja Suni (1.8 alkaen). Työpari on kaikkien yhdistysten käytettävissä. Tiedotamme yhdistyksiä vielä erikseen.

2.6 Verkkopalvelujen saavutettavuus ja saavutettavuusseloste 23.9.2020 mennessä

Saavutettavuus tarkoittaa sitä, että mahdollisimman moni pystyy käyttämään verkkopalveluja. Tämä tarkoittaa muun muassa teknistä saavutettavuutta, jotta sivustoa voi käyttää apuvälinein, se tarkoittaa sivuston helppokäyttöisyyttä ja sisällön ymmärrettävyyttä. Saavutettavuus on myös asiakaslähtöisyyttä.

On tärkeää, että yhdistykset miettivät omien sivustojensa ja niillä olevien materiaalien saavutettavuutta. Saavutettavuusseloste tulee lisätä verkkosivustolle 23.9.2020 mennessä.

Seloste sisältää tietoja seuraavista asioista:

 • Mikä on sivuston saavutettavuustilanne.
 • Mikä sivustolla ei ole saavutettavaa ja miten asiaa korjataan, millaisella aikataululla.
 • Kenelle voi antaa palautetta sivuston saavutettavuuteen liittyvissä asioissa.

Katso lisätietoja Aluehallintoviraston saavutettavuusvaatimukset.fi-sivustolta:

SOSTE järjesti 28.5. Yhdessä eteenpäin -webinaarisarjassa Saavutettava viestintä verkossa ja somessa -tilaisuuden, jonka tallenne on katsottavissa SOSTEn sivulla.

Tallenne antaa lisätietoa siitä, miten jäsenyhdistykset voivat lisätä omien verkkosivujensa sekä tuottamansa mediasisällön saavutettavuutta.

3. VERTAISTUKIRYHMIEN OHJAAJAT

3.1 Palautekysely

On taas tullut aika kerätä palautetta ja tietoa vertaistukiryhmien toiminnasta. Arvoisat ohjaajat, käyttehän vastaamassa kyselyyn. Vastausaikaa 22.6.2020 saakka.

Palautteenne on meille tärkeä. Kiitos!

3.2. Tukea ohjaajille – Kipinää verkosta!

Raikkaat ja reippaat tulokkaat: Haluatko vahvistusta adhd-vertaistukiryhmän ohjaamiseen? Ryhmänohjaajia perehdytetään toimintaan Teams-verkkokurssilla. Laita viestiä, jos kiinnostuit: vertaistoiminta@adhd-liitto.fi.

Innokkaat ja ihanat konkarit: Olemme saaneet vihiä, että toisinaan vertaistukiryhmän ohjaamisessa puuduttaa toistuvien teemojen ja aina samojen keinojen hyödyntäminen? Tule hakemaan ryhmänohjaukseen Kipinää verkosta!

Kolmas menetelmäpaja, teemana Kipinää vertaisryhmän ohjaamiseen -oppaan hyödyntäminen, keskiviikkona 9.9. klo 17.30–19 (Teams-verkkoyhteydellä). Tule oppimaan kuinka hyödyntää teemallisuutta ryhmän ohjauksessa. Menetelmäpajaan osallistuneille toimitetaan pajan jälkeen iloksi ja hyödyksi omat Kipinää vertaistukiryhmän ohjaamiseen -oppaat.

Ilmoittaudu mukaan vertaistoiminta@adhd-liitto.fi.

Mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 10 ensimmäistä aktiivista vertaistukiryhmän ohjaajaa, ja jos nyt jäät ilman paikkaa, älä huoli! Lisää pajoja on luvassa, seuraa ilmoittelua!

Kaikille aktiivisille vertaistukiryhmien ohjaajille: yhteinen keskustelufoorumi löytyy Facebookista ”ADHD paikallisyhdistysten vertaisryhmien ohjaajat”. Liity mukaan!

4. VERTAISVANHEMPITOIMINTA

Syksyllä tulossa Vertaisvanhempitoiminnan peruskoulutus!
Haemme lisävahvistusta Vertaisvanhempitoimintaan. Mukaan voivat hakea äidit, isät ja isovanhemmat, joilla on omakohtaista kokemusta arjesta adhd-diagnosoidun lapsen vanhempana ja halua sekä aikaa tukea muita. Haku on käynnissä elokuun loppuun saakka.

Lisää tietoa on Hae vertaisvanhempitoimintaan -mainoksessa, jota toivomme teidän välittävän jäsenistöllenne.

5. SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT

Voimaa arkeen – ja Tunteella-kursseille on hakuaika meneillään 10.8. asti. Samoin Kuopion Jyvä-kurssille ja Helsingin nuorten vanhemmille suunnatulla kursseille on haku meneillään. Katso tarkemmin kurssien tiedot kotisivuiltamme tai oheisesta liitteestä.

Sopeutumisvalmennuskurssit syksy 2020

Koronaepidemian vuoksi keväältä siirrettyjen kurssien odotetaan malttamattomasti toteutuvan syksyn 2020 aikana. Jonkin verran kursseja on ollut mahdollista toteuttaa myös digitaalisesti, mikä on ollut opettavaista ja kaiken poikkeuksellisen keskellä kovin mukavaa.

6. TOIMISTO TIEDOTTAA

Keskustoimiston väki on kesätauolla 18.6.–9.8.2020 välisenä aikana. Maanantaina 10.8. meidät tavoittaa jälleen toimistolta. Toivotamme kaikille oikein hyvää ja rentouttavaa kesää!

Arja, Elina, Heidi, Jari, Katariina, Katriina, Marja-Liisa, Marjo, Nina, Piia, Tuuli, Tuuli-Maria & Virvatuli

Kuva ylhäältä alaspäin. Pöydällä on kulho vadelmia, valkoisia kukkia, muutama punainen omena ja keksejä.

Puhelinneuvonta

09 8567 7130

ma klo 13–15, ke ja to klo 9–11