fbpx

Talvi alkaa hiljalleen taittumaan kevääksi, ja saamme nauttia aurinkoisista päivistä. Kevät tuo mukanaan liiton kevätkokouksen ja monia muita ajankohtaisia asioita ja tapahtumia. Näistä voit lukea tarkemmin tästä kirjeestä.

Kukka kasvaa lumen läpi
 1. Yleistä tiedotettavaa
  ADHD-liiton sääntömääräinen kevätkokous 24.4.2021
 2.  Yhdistystoiminta
  2.1 Opintokeskus Siviksen tuki
  2.2 Nuorten Akatemian Mahis-koulutus
 3. Vertaistuki
  Tukea ohjaajille – Kipinää verkosta!
 4. Kokemustoiminta
  Tarinatuokiot
 5. Kurssit
  5.1 Varavoimaa verkosta -kurssit
  5.2 Koronapandemian vaikutukset kursseihin
  5.3 Strategia-ohjaajakoulutukset

1. Yleistä tiedotettavaa

ADHD-liiton kevätkokous pidetään lauantaina 24.4.2021. Ilmoittautuminen kokoukseen aukeaa 12.4.2021. Ilmoittautumiset pitää tehdä viimeistään 20.4.2021. Laitamme yhdistyksille lisätietoja ilmoittautumiseen liittyen lähempänä ajankohtaa.

 

2. Yhdistystoiminta

2.1 Opintokeskus Siviksen tuki

ADHD-liitto jäsenyhdistyksineen on Opintokeskus Siviksen jäsen. Tässä poimintoja Siviksen tuesta käynnistyvälle toimintavuodelle.

Itse opiskeltava Yhdistystoimija-verkkomateriaali antaa lisätietoa yhdistyshallinnosta, taloushallinnosta, varainhankinnasta, viestinnästä ja vuorovaikutuksesta sekä riskien hallinnasta. Voit saada opiskeluista myös osaamismerkkejä. https://www.ok-sivis.fi/koulutukset/jarjestoosaaminen/yhdistystoimija-materiaali

Haluatko tietää lisää Siviksen koulutustuesta? ADHD-liiton jäsenyhdistysten on mahdollista hakea tukea kriteerit täyttäviin tietoisuus- ja koulutustilanteisiin. Ota yhteys järjestötiimiin tai tutustu lisää tästä linkistä. Kaksi- ja kolmikantayhdistykset voivat hakea tukea Autismiliiton kautta.

Ajankohtaisiin kokouskäytäntöihin saat tukea linkin takana olevasta materiaalista.

2.2 Nuorten Akatemian Mahis-koulutus

Oletteko pohtineet, miten tarjota nuorille innostavaa, vertaisuutta tukevaa tekemistä yhdistyksessä?

Järjestötiimi vinkkaa Nuorten Akatemian Mahis-koulutuksen ja ryhmätoimintamallin nuoria tukevasta ryhmätoiminnasta yhdistyksille. Se voi tarjota tukea myös nuorista itsestään lähtevän toiminnan kustannuksiin. Toiminnassa voi olla mukana myös paikallinen yhteistyökumppani. Ota yhteyttä ja kysy lisää: piia.haukilahti@adhd-liitto.fi. Järjestämme halukkaille kevään aikana myös infowebinaarin aiheesta. Lisätietoja Mahiksesta.

 

3. Vertaistuki

Tukea ohjaajille – Kipinää verkosta!

Raikkaat ja reippaat tulokkaat: Haluatko vahvistusta adhd-vertaistukiryhmän ohjaamiseen tai tiedätkö uuden innokkaan vertaistukiryhmän ohjaajaksi haluavan? Ryhmänohjaajia perehdytetään toimintaan Teams-verkkokurssilla tiistaina 30.3. klo 17–20.

Ilmoittautumiset tästä linkistä.

Innokkaat ja ihanat konkarit: Kaipaatko uusia teemoja ja ideoita ryhmänohjaukseen? Tule hakemaan uutta Kipinää ryhmänohjaukseen menetelmäpajoista!

Menetelmäpajat toteutetaan Teams-verkkoyhteydellä klo 17.30–19 seuraavan aikataulun ja aiheiden mukaan:

12.4. Haastavat caset
6.9. Teemallisuus
1.11. Korttien käyttö
Voit ilmoittautua huhtikuun pajaan tämän linkin kautta. Osallistujille lähetetään linkki tapahtumaan sähköpostitse. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä: vertaistoiminta@adhd-liitto.fi.

Liitteenä mainos menetelmäpajoista (pdf-tiedosto).

Kaikille aktiivisille vertaistukiryhmien ohjaajille: yhteinen keskustelufoorumi löytyy Facebookista: ADHD paikallisyhdistysten vertaisryhmien ohjaajat. Liity mukaan!

 

4. Kokemustoiminta

Suuren suosion saavuttaneet Tarinatuokiot jatkuvat seuraavin teemoin:

28.4. epäilyksestä diagnoosiin – lapsen adhd-tutkimukset
25.5. adhd aikuisen arjessa

Tilaisuudet toteutuvat Teams-verkkoyhteydellä klo 17.30–19 ja ovat näin saavutettavissa ympäri Suomen! Tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille.

Vinkatkaa jäsenistölle ja ilmoittautukaa itsekin mukaan ADHD-liiton sivulta. Liitteenä mainos tarinatuokioista (pdf-tiedosto).

Mikäli yhdistyksillä on suunnitelmissa järjestää tilaisuuksia, ovat kokemustoimijat käytettävissänne ja erinomaisia kertomaan kokemuksistaan sekä verkkoyhteydellä että paikan päällä. Kannattaa hyödyntää! Kysy lisää: kokemustoiminta@adhd-liitto.fi.

 

5. Kurssit

5.1 Varavoimaa verkosta -kurssit

Varavoimaa verkosta -kurssi aikuisille adhd-oireisille avattiin maaliskuun alussa. Kahden viikon aikana kurssille on osallistunut jo lähes 180 kurssilaista. Kurssille voivat osallistua myös läheiset tai ammattilaiset. Kurssi on maksuton ja sen voi suorittaa itsenäisesti, milloin vain. Olisimme iloisia, jos kerrotte kurssista verkostoissanne https://adhd-liitto.fi/verkkokurssit/

Järjestämme Varavoimaa verkosta -kursseja myös ohjattuna. Ensimmäiselle kurssille tuli hakijoita niin runsaasti, että yhden kurssin sijaan toteutamme kevään aikana kolme kurssia. Verkkokurssien saama vastaanotto ilahduttaa!

5.2 Koronapandemian vaikutukset kursseihin

Koronapandemia vaikuttaa kevään ja kesän kurssisuunnitelmiin edelleen. Ennakoimme, että joudumme valitettavasti siirtämään jälleen lähijaksoja sisältäviä kursseja turvallisempaan ajankohtaan. Heti asioiden vahvistuessa, tiedotamme muutoksista kotisivuillamme.

5.3 Strategia-ohjaajakoulutukset

Strategia-ohjaajakoulutuksia kohtaan on ollut myös suurta kiinnostusta. Vastataksemme kysyntään järjestämme ylimääräisen koulutuksen kesäkuussa https://adhd-liitto.fi/tapahtuma/strategia-ohjaajakoulutus-verkossa-3/

 

Toivotamme hyvää kevättä ja iloa yhdistystoimintaan:

Arja, Elina, Heidi, Jari, Katariina, Katja, Katriina, Marja-Liisa, Marjo, Nina, Piia, Tuuli & Tuuli-Maria.

Puhelinneuvonta

09 8567 7130

ma klo 13–15, ke ja to klo 9–11