fbpx
Asenne on avain -kampanjan tunnus. Tyylitellyn valkoisen lukon keskellä on teksti ASENNE on avain. Tekstin yläpuolella on verkkosivuosoite adhd-liitto.fi ja tekstin alapuolella #asenneonavain. Kuva on kerroksellinen ja kuvattu ylhäältä päin. Alimpana on liiton virallisten värien mukaisia väriläiskiä (violetti, murrettu vaalean punaisen sävy, oranssi, vaalean sinivihreä), ja tarkasti katsomalla voi erottaa jokaisessa väriläiskässä hymyilevän henkilöhahmon. Tyylitelty valkoinen lukko on asetettu väriläiskien päälle siten, että väriläiskät ja niissä olevat hahmot näkyvät lukon reunoilla.

ADHD-liitto kampanjoi ennakkoasenteita vastaan

ADHD-liitto haluaa Asenne on avain -kampanjallaan luoda positiivista asenneilmapiiriä adhd:n ympärille rikkomalla vääriä uskomuksia adhd:hen liittyen. Ensimmäinen kampanjavideo on julkaistu ja siinä liiton puheenjohtaja Klaus Karkia käsittelee uskomusta, ettei adhd:tä ole olemassa.

Katso video: Myytti: Adhd:tä ei ole olemassa

Adhd-oireiset henkilöt törmäävät vielä nykyäänkin valitettavan usein erilaisiin ennakkoasenteisiin ja vääriin uskomuksiin. Liitto pyrkii Asenne on avain -kampanjan voimin korjaamaan vääriä uskomuksia, jotta jokainen adhd-oireinen voisi tulla kohdatuksi omana itsenään, ilman ennakkoluuloja ja epäilyksiä. Liitto haluaa samalla muistuttaa kaikkia positiivisen ja arvostavan kohtaamisen merkityksestä. Toivottavasti kampanjan ensimmäinen video herättää ajatuksia.

Yhdistykset voivat jakaa videolinkkiä ja käyttää omassa viestinnässään tunnisteita: #asenneonavain ja #oivallaadhd.

Yhdistystoiminta

Edunvalvontatyöryhmä

Edunvalvontatyöryhmä kokoontui kevätkokouksen yhteydessä 27.4 2019. Mikäli yhdistyksellänne ei vielä ole edustajaa työryhmässä ja haluaisitte mukaan, ota yhteyttä piia.haukilahti@adhd-liitto.fi. Tulemme kokoontumaan vuoden aikana myös verkkoneuvotteluina. Lisäksi toimimme sähköpostin ja suljetun Facebook-ryhmän avulla.

Verkkokaffet

UUTTA! Verkkokaffet ADHD-liiton jäsenyhdistyksille ke 5.6.2019 klo 17–18! Verkkokaffeilla tapaat Teams-palaverissa omalta koneeltasi ja oman kaffekupin ääreltä järjestösuunnittelijat ja muiden yhdistysten toimijoita. Kaffeilla saat tietoa ajankohtaisista asioista ja ideoidaan yhdessä syksylle suunniteltujen verkkokaffien sisältöjä. Tärkeää on yhdistysten yhteistyön vahvistaminen ja toimivien käytäntöjen jakaminen. Pulmatkin saattavat siinä samalla ratketa. Ilmoittaudu Verkkokaffeille tästä linkistä. Tulkaa linjoille!

Yhdistystärskyt

Jäsenyhdistysten toimija, tervetuloa Yhdistystärskyille pe–la 23.–24.8.2019 Hyvinkäälle, Hotelli Sveitsiin. Aloitamme ohjelman pe klo 16 ja lopetamme la klo 15. Mukaan ilmoittaudutaan tämän Lyyti-linkin kautta: Yhdistystärskyt ilmoittautuminen

Yhdistystärskyille voi osallistua yhdistyksestä 1–2 henkilöä. Tarjoamme ohjelman ruokailuineen sekä tarvittaessa majoituksen. Matkakuluista yhdistykset vastaavat itse. Ohjelmassa on tietoiskuja sekä toiminnallista työskentelyä mm. hyviin yhdistyskäytäntöihin ja yhdistysviestintään sekä Asenne on avain -kampanjaan liittyen. Pääsette kertomaan myös, millaisessa ADHD-liitossa haluaisitte olla jäsenenä nyt ja tulevaisuudessa.

Tarkemmin voit tutustua ohjelmaan tästä linkistä: Yhdistystärskyt 23.–24.8.2019 ohjelma.

Yhteystietojen päivittäminen

Toimiva yhteydenpito ja tuki ADHD-liiton toimiston väen kanssa onnistuu ajantasaisten yhteystietojen avulla. Mikäli ette ole vielä vastanneet yhdistyksen perustietoja koskevaan tietojen päivitykseen, voitte tehdä sen tästä linkistä: Perustietokysely yhdistyksiin 2019

Muuta ajankohtaista

Sosten kirjeessä tietoa päivitetystä järjestöjen sosiaaliturvaoppaasta, tiedoksi yhdistyksiin:

Uusi tietosuoja-asetus ja -laki ovat olleet voimassa n. vuoden verran. Tarkentavaa tietoa ja materiaalia yhdistyksille on seuraavissa linkeissä:

Verottajan maaliskuussa järjestämän Tuloverorekisteritietoa yhdistyksille -webinaarin tallenne on nähtävissä täällä:

Ota linkit ja tärkeät tiedot talteen tulevaisuutta varten!

Sopeutumisvalmennuskurssit

Ilouutisia Vaasan ja Heinolan suunnalla asustaville vanhemmille, joiden 4–12-vuotiaalla lapsella on adhd! Täydennämme syksyn 2019 kurssitarjontaamme tuomalla Strategia-kurssit kyseisille paikkakunnille. Lisätietoa näistä ja muista kursseistamme löytyy pian nettisivuiltamme.

Tuetut lomat

Voimaa vertaisuudesta, lapsiperheille, Kuortaneen Urheiluopisto 13.–18.10.2019Hakuaika päättyy 13.7.2019.

Lisätiedot: https://adhd-liitto.fi/tukea/lomatoiminta

Toimisto tiedottaa

Toimiston väki on kesälaitumilla 20.6.–11.8. Keskustoimisto on lomakauden jälkeen avoinna maanantaina 12.8. alkaen.

Toivotamme kaikille rentouttavaa ja lämmintä kesää!

Arja, Elina, Heidi, Henna, Jari, Katariina, Katriina, Nina, Piia, Tuuli, Tuuli-Maria & Virvatuli

 

 

Puhelinneuvonta

09 8567 7130

ma klo 13–15, ke ja to klo 9–11