fbpx
Kuvassa on täytekakku, jonka päällä on ruusuja ja muita kukkakoristeita.

ADHD-liitto täyttää 30 vuotta!

Vietämme tänä vuonna ADHD-liiton 30. juhlavuotta! Kiitos siitä yhdistyksille, jotka ovat olleet perustamassa ADHD-liittoa! Juhlavuoden teemana on vaikuttaa asenteisiin ja murtaa myyttejä, joita adhd-oireisiin liittyy. Haastammekin kaikki yhdistykset mukaan #oivallaadhd-teeman lisäksi käyttämään #asenneonavain-tunnistetta some-päivityksissä. Positiivisen ja vahvuuksia painottavan asenteen teemaa toivomme myös yhdistysten tuovan esiin yhdistysten omissa tapahtumissa. Myyttejä voi murtaa esimerkiksi kokemusosaajien puheenvuorojen keinoin. Tai somessa omia oivalluksia jakaen!

Yhdistystoiminta

Yhdistystärskyt

Yhdistystärskyt toteutuvat tänä vuonna joko 17.–18.5. tai 23.–24.8.2019. Laitathan päivämäärät ylös! Tarkemmat tiedot varmistuvat pian. Tärskyillä yhdistysaktiivit pääsevät tapaamaan kanssayhdistysten aktiiveja, jakamaan toimivia käytäntöjä, oppimaan toisilta ja ehkäpä itsestäkin. ADHD-liiton järjestösuunnittelijat ovat koonneet alustusta ja koulutussisältöä viimevuotisten palautteiden perusteella. Huippueventti siis tulossa!

Jäsenyhdistysavustuksen 2018 raportointi

Jäsenyhdistysavustuksen 2018 raportoiminen on nyt ajankohtaista! Tarvitsemme yhdistyksiin lähetetyt raportointilomakkeet liitteineen takaisin helmikuun loppuun mennessä sähköisesti tai paperilla toimitettuina. Lisätietoja ja apua asiassa antaa piia.haukilahti@adhd-liitto.fi ja puh. 045 657 8720.

Jäsenyhdistysavustuksen 2019 hakeminen

ADHD-liitto on saanut vuodelle 2019 STEA:lta jäsenyhdistysavustusta jaettavaksi jäsenyhdistyksilleen. Avustuksella ADHD-liitto tukee mm. vertaisryhmätoimintaa, harrastus- ja virkistystoimintaa, toiminnan markkinointia sekä tapahtumien ja tempausten järjestämistä. ADHD-liitolta avustusta voivat hakea aiempien vuosien tapaan seuraavat yhdistykset:

  • Itäisen Uudenmaan ADHD- ja autismikirjoyhdistys, ITUA ry
  • Keski-Suomen ADHD-yhdistys ry
  • Lahden seudun ADHD-yhdistys ry
  • Oulun seudun ADHD-yhdistys ry
  • Pirkanmaan AD(H)D-vertaiset ry
  • Pääkaupunkiseudun ADHD-yhdistys ry
  • Salon seudun ADHD-yhdistys ry
  • Suomen ADHD-aikuiset ry
  • Vaasanseudun ADHD-yhdistys ry.

Muiden kaksi- tai kolmikantayhdistysten haku toteutuu aiempien vuosien tapaan joko Aivoliitosta tai Autismi- ja aspergerliitosta. Haku on käynnistynyt, ja tänä vuonna se toteutuu Lyyti-järjestelmän avulla. Hakemuksia otetaan vastaan 15.3. 2019 saakka. Olemme aikaistaneet aikataulua, jotta avustus olisi yhdistysten toiveiden mukaisesti käytettävissä jo loppukevään ja kesän toiminnassa. Tarkemmat hakuohjeet ovat yhdistyksille erikseen lähteneessä sähköpostissa. Avustuksen myöntäminen edellyttää toteutunutta vuoden 2018 jäsenyhdistysavustuksen raportointia helmikuun loppuun mennessä!

Lisätietoja molempiin asioihin liittyen antaa suunnittelija Piia Haukilahti p. 045 657 8720 tai piia.haukilahti@adhd-liitto.fi.

Vinkkejä jäsenyhdistyksille vaalivaikuttamisen tueksi

Edunvalvontaryhmä ja toimisto ovat koostaneet vinkkilistaa, jonka avulla yhdistykset voivat ottaa osaa tärkeäksi kokemiinsa keskusteluihin ja pyrkiä vaikuttamaan alueensa kansanedustajaehdokkaisiin. Lue tästä ideoita vaalivaikuttamiseen.

Edunvalvontatyöryhmään voi vielä tulla mukaan! Edunvalvontatyöryhmä on yksi tapa, jolla paikallisyhdistysten jäsenet voivat vaikuttaa ADHD-liitossa tehtävään edunvalvonta- ja vaikuttamistyöhön. Tällä hetkellä työryhmässä on 12 jäsentä. Mikäli yhdistyksestänne ei vielä ole jäsentä mukana, voitte ilmoittaa uudesta jäsenestä Piia Haukilahdelle piia.haukilahti@adhd-liitto.fi. Tänä vuonna työryhmä mm. osallistuu Asenne on avain -kampanjaan sekä vie käytäntöön valmistumassa olevaa Edunvalvontasuunnitelmaa.

Kokemusosaajatoiminta

Kokemusosaajatoiminta vuonna 2018

Kokemusosaajatoiminnassa oli viime vuonna mukana 51 koulutuksen saanutta kokemusosaajaa. Tehdyistä kokemustehtävistä raportoi 32 kokemusosaajaa. Vuoden 2018 aikana oli yhteensä 174 kokemusosaajatehtävää, joissa arvion mukaan on kokemustiedolla tavoitettu kaikkiaan 3 024 henkilöä + mahdolliset verkkojulkaisut.

Kokemustehtäviä ympäri Suomen

Kokemustehtäviä oli hyvin monipuolisesti eri puolilla Suomea 41:llä eri paikkakunnalla (isoimmissa kaupungeissa useita kertoja). Pori, Tampere, Kittilä, Raahe, Helsinki, Vantaa, Porvoo, Kouvola, Järvenpää, Espoo, Vääksy, Loviisa, Oulu, Kemi, Forssa, Ikaalinen, Lehtimäki, Kokemäki, Lohja, Turku, Lappeenranta, Riihimäki, Lahti, Hollola, Joensuu, Kannus, Kiiminki, Hämeenlinna, Kokkola, Vaasa, Naantali, Hanko, Kajaani, Seinäjoki, Ilmajoki, Kokkola, Kouvola, Oulu, Lehtimäki, Rovaniemi, Kemijärvi, Tornio, Sodankylä, Ivalo ja Salla.

Vertaisryhmätoiminta

Tärkeää tiedotettavaa ryhmänohjaajille / vertaisryhmiä koordinoiville aktiiveille

Muistattehan ilmoittaa näin uuden vuoden ja kevätkauden käynnistyttyä vertaisryhmien ajantasaiset tiedot, jotta ne ovat ajan tasalla myös liiton verkkosivuilla. Voit laittaa viestiä joko Elinalle elina.seppanen@adhd-liitto.fi tai Tuuli-Marialle tuuli-maria.lehtinen@adhd-liitto.fi.

Vertaisryhmäohjaajien Facebook

Vertaisryhmien ohjaajien suljettu Fb-ryhmä löytyy nimellä ADHD paikallisyhdistysten vertaisryhmien ohjaajat. Vinkatkaahan ohjaajille, jos joku ei vielä ole huomannut liittyä.

Vertaisvanhempitoiminta

Muistattehan markkinoida uutta vertaisvanhempitoimintaa yhdistystenne jäsenille! Lisätietoa tästä kahdenkeskisestä vertaistuen muodosta on osoitteessa: https://adhd-liitto.fi/tukea/vertaistuki/vertaisosaaja/

Ohessa myös A4-kokoinen mainos toiminnasta (pdf), jota voitte vapaasti välittää eteenpäin esim. omien jäsenkirjeidenne liitteenä, yhdistyksen Facebook-sivuilla tai tulostaa vaikka laitettavaksi sairaaloiden, koulujen, tms. ilmoitustaululle. Tarvittaessa voitte pyytää värikopioita myös Elinalta tai Tuuli-Marialta.

Tukea vertaisvanhemmalta -mainos (pdf)

Toimisto tiedottaa

Katajan PariAsiaa-ohjaajakoulutuksista on lisätietoja täällä: https://parisuhdekeskus.fi/proparisuhde/koulutukset/. Nämä ohjaajakoulutukset on tarkoitettu ammattilaisten lisäksi myös kokemusosaajille ja vertaistoimijoille!

Hyvää alkanutta vuotta 2019 kaikkiin yhdistyksiin!

Arja, Elina, Heidi, Henna, Jari, Katariina, Katriina, Nina, Piia, Sauli, Tuuli, Tuuli-Maria & Virvatuli.

Puhelinneuvonta

09 8567 7130

ma klo 13–15, ke ja to klo 9–11