fbpx

Adhd-oireisten lasten vanhemmilla riittää pohdittavaa. Erilaiset kysymykset askarruttavat mieltä, kuten ”Mitä diagnoosin saaminen merkitsee? Miltä näyttää lapseni tulevaisuus? Miten voin parhaalla mahdollisella tavalla tukea lastani? Millaisia tukitoimia koulusta voisi saada? Aloittaako lääkitys vai ei?”. Esimerkiksi näistä kysymyksistä olisi hyvä jutella muidenkin adhd-oireisten lasten vanhempien kanssa.

Talvinen kuva neljästä iloisesta lapsesta lumikinoksen päällä toppavaatteissaan.

STRATEGIA-kurssi on tarkoitettu vanhemmalle, jonka lapsella on diagnosoitu adhd. Kursseja on 4-12-vuotiaiden lasten vanhemmille ja 13-17-vuotiaiden nuorten vanhemmille. Kurssilla saa tietoa adhd:stä, sen syistä ja seurauksista. Kurssilla saa tietoa myös siitä, kuinka adhd vaikuttaa lapsen toimintakykyyn ja koko perheeseen. Käytännönläheisten strategioiden avulla vahvistetaan toimintamalleja, joilla helpotetaan arkea ja lapsen toimintaa sekä vähennetään ristiriitoja. Kurssilla saa tietoa myös koulun ja muun yhteiskunnan tukimuodoista.

Sisältö ja rakenne

Kurssi koostuu viidestä kolmen tunnin kokoontumiskerrasta. Kokoontumisia on kerran viikossa. Kurssin sisältö rakentuu luennoista, yhteisistä keskusteluista ja harjoituksista.
Kurssikertojen teemat ovat:

  • Perustietoa adhd:stä
  • Vanhemman rooli ja perheen arki
  • Menetelmiä positiivisen käytöksen tukemiseksi
  • Välineitä ongelmakäyttäytymisen ehkäisemiseksi ja hallintaan
  • Yhteisön tukiverkostot ja palvelut

Kurssimateriaali

Kurssilla vanhemmat saavat kansion, jossa on jokaisen kurssikerran PowerPoint-diat, ADHD-liiton esitteitä ja muuta oheismateriaalia. Kurssin jälkeen materiaalin avulla voi virkistää muistia. Materiaalia voi halutessaan näyttää myös lapsen verkostoille, jotka tarvitsevat tietoa adhd:stä.

Puhelinneuvonta

09 8567 7130

ma klo 13–15, ke ja to klo 9–11