fbpx

Perustiedot

  • Alkaa: 11.10.2022 klo 9.00
  • Päättyy: 12.10.2022 klo 16.00
  • Paikka: Verkossa
  • Hinta: 350€
  • Hakuaika on päättynyt

Koulutus
Tämä koulutus antaa pätevyyden toimia STRATEGIA-vanhempainohjauskurssin ohjaajana vanhemmille, joiden adhd-diagnoosin saanut lapsi on 13-17 -vuotias.

Koulutus toteutetaan verkossa Teams-yhteyksien kautta. Koulutukseen sisältyy ohjaajan käsikirja ja vanhemmille jaettavan kansion materiaali. Painettu materiaali postitetaan osallistujille ennen koulutusta.

Koulutukseen voivat osallistua vähintään amk-tutkinnon suorittaneet terveys-, sosiaali- ja kasvatusalan ammattihenkilöt. Kurssin ohjaajalta edellytetään tietoa adhd:stä, kokemusta adhd-oireisten lasten ja heidän perheidensä kohtaamisesta sekä ryhmien ohjaamisesta.

Ohjaajakoulutus menetelmään on kaksipäiväinen. STRATEGIA-ohjaajan pätevyyden saamiseksi edellytämme osallistumista koko koulutukseen.

STRATEGIA -menetelmä
STRATEGIA on käsikirjapohjainen ja ryhmämuotoinen vanhempainohjausmenetelmä. Siitä on kehitetty kaksi versiota: toinen on vanhemmille, joiden adhd-diagnoosin saanut lapsi on 4-12 -vuotias ja toinen vanhemmille, joiden lapsi on 13-17 -vuotias.

STRATEGIA-menetelmä lisää vanhempien ymmärrystä adhd:stä, sen tuomista haasteista lapsen toimintakyvylle sekä vahvistaa vanhempien valmiuksia tukea lastaan. Menetelmään kuuluu viisi kurssikertaa. Kurssikerta kestää 3 tuntia ja kokoontumiset ovat kerran viikossa. Kurssin sisältö rakentuu luennoista, yhteisistä keskusteluista ja harjoituksista. Kurssin tapaamiskertojen teemat:

  • perustietoa adhd:stä
  • vanhemmuuden vahvistaminen sekä lapsen ja perheen arjen helpottaminen
  • menetelmiä positiivisen käytöksen tukemiseksi
  • välineitä ristiriitatilanteiden ehkäisemiseksi ja hallintaan
  • tuki ja palvelut.

STRATEGIA -kursseja voivat järjestää organisaatiot, jotka tarjoavat tukea adhd-oireisten lasten/nuorten perheille (esim. terveys-, sosiaali- ja kasvatusala). Toiveena on, että ryhmiin osallistuminen olisi vanhemmille joko täysin maksutonta tai hyvin edullista. Tästä syystä menetelmä sopii parhaiten julkisen sektorin työkaluksi.

Voit tulostaa koulutuksen esitteen tästä.

Kouluttajat

Henna Niskala,  aikuiskasvatustieteen maisteri

Tuuli Korhonen, KM, neuropsykiatrinen valmentaja

Miten ilmoittaudun mukaan?

Ilmoittaudu tästä. Mukaan mahtuu 30 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja

Voit tutustua menetelmään tarkemmin Strategian omalla sivustolla.

Lisätietoja koulutuksesta ja menetelmästä Henna Niskala 050 438 3633  henna.niskala@adhd-liitto.fi

Puhelinneuvonta

09 8567 7130

ma klo 13–15, ke ja to klo 9–11