fbpx
ADHD-liiton joulukalenterin tunnuskuva. Luminen yömaisema, jossa on kuusia ja kaksi kuun valaisemaa loivaa mäkeä. Taivaalla loistaa iso kuu, tähdet tuikkivat, muutamia erikokoisia lumihiutaleita leijuu taivaalta. Oikeasta yläreunasta laskeutuvassa helminauhassa roikkuu joulukoristepallo, jossa on iso lumihiutale keskellä ja reunoilla nuotteja.

Kati Valkonen: Väsymyksen kasvot

Rypistellyt piirustukset lasipurkeissa, 2015
46 cm x 11 cm x 6 cm

Väsymyksen kasvot kuvaa huonommuuden ja riittämättömyyden tunteita ja lamaannuttavaa väsymystä. Adhd-oireiselle tavallinen arki kaikkine hoidettavine velvollisuuksineen on monesti rankkaa. Yhteiskuntamme on suorituskeskeinen ja asetamme myös itse itsellemme paineita olla vähintään yhtä hyvä kuin muut. Teoksessa olen käyttänyt arjen materiaalia, lastenruokapurkkeja. Väsyneen ilmeet ovat vääristyneet, hymy pakotettu, edessä lasiseinä. Lastenruokapurkit pitää tiskata, etiketit liottaa, näihin voi vaikka säilöä oman maan marjat hilloiksi, jotta lapset voivat syödä lisäaineetonta ja hyvää ravintoa. Itse voi jossain välissä vetää salaa eineslihapullia ja juosta takaisin työpöydän ääreen jatkamaan loputonta kamppailua täydellisyyden saavuttamiseksi, ennen kuin on liian myöhäistä. Adhd-oireisena paineita aiheuttaa myös se, että monesti tuntuu, että mitä enemmän yrittää, sitä enemmän aivot menevät solmuun ja sitä vähemmän saa aikaan.

Yhteystiedot

Kati Valkonen
www.kativalkonen.fi
FB: Kati Valkonen

ASENNE on avain -kampanja

ADHD-liitto murtaa adhd:n liittyviä myyttejä ja uskomuksia. Asenne on avain -kampanjamme alleviivaa hyväntahtoisen, aidosti kuuntelevan ja rakentavan suhtautumisen merkitystä miettiessämme, mikä auttaa adhd-oireisia ja heidän läheisiään. ADHD-liiton joulukalenteri on osa Asenne on avain -kampanjaa.

#adhdliitto #asenneonavain #oivallaadhd #adhdliittojoulukalenteri

ADHD-liitto murtaa adhd:n liittyviä myyttejä ja uskomuksia. Asenne on avain -kampanjamme alleviivaa hyväntahtoisen, aidosti kuuntelevan ja rakentavan suhtautumisen merkitystä. ADHD-liiton joulukalenteri on osa Asenne on avain -kampanjaa.

 

 

 

 

 

Puhelinneuvonta

09 8567 7130

ma klo 13–15, ke ja to klo 9–11