fbpx
ADHD-liiton joulukalenterin tunnuskuva. Luminen yömaisema, jossa on kuusia ja kaksi kuun valaisemaa loivaa mäkeä. Taivaalla loistaa iso kuu, tähdet tuikkivat, muutamia erikokoisia lumihiutaleita leijuu taivaalta. Oikeasta yläreunasta laskeutuvassa helminauhassa roikkuu joulukoristepallo, jossa on iso lumihiutale keskellä ja reunoilla nuotteja.

Adhd eli aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö havaitaan tavanomaisesti kouluiässä ja se voi näkyä vaikeutena pitää yllä keskittymistä yhtäjaksoisesti pitkiä aikoja. Adhd:n tunnistaminen auttaa lapsia ja aikuisia löytämään keinoja arjessa ja opiskelussa menestymiseen, mutta voi aiheuttaa myös leimautumista.

Videolla kurkistetaan Eemelin ja hänen esi-isiensä kautta maailmaan, jossa adhd-piirteet kuuluvat ihmisluonnon kirjoon ja parhaimmillaan rikastuttavat yhteisöä.

 

Video on lähtenyt liikkeelle Emmi Hallikaisen aloitteesta, kun hän on työnsä, oman kokemuksensa ja kandidaatin tutkielmansa myötä havainnut monien adhd-piirteisten lasten vanhempien toivottomuuden adhd:n edessä. Hän halusi tuoda esiin toisenlaisen näkökulman: ymmärryksen ja uskon toivosta. Ympärilleen hän keräsi inspiroivan moniammatillisen vapaaehtoisjoukon, jonka myötä lähdettiin rakentamaan pala palalta tätä videota.

Tekijät

Pääorganisoija: Emmi Hallikainen, erityispedagogi
Käsikirjoitus: Ville Huuskonen, psykologi
Käsikirjoitus: Mimmi Toivonen, luokanopettaja
Käsikirjoitus: Jarmo Saari, luokanopettaja
Kuvitus ja käsikirjoitus: Reetta Kouki, toimintaterapeutti & KM
Kertoja: Jussi Larvala, erityispedagogi
Animoija: Eero Suvanto

ASENNE on avain -kampanja

ADHD-liitto murtaa adhd:n liittyviä myyttejä ja uskomuksia. Asenne on avain -kampanjamme alleviivaa hyväntahtoisen, aidosti kuuntelevan ja rakentavan suhtautumisen merkitystä miettiessämme, mikä auttaa adhd-oireisia ja heidän läheisiään. ADHD-liiton joulukalenteri on osa Asenne on avain -kampanjaa.

#adhdliitto #asenneonavain #oivallaadhd #adhdliittojoulukalenteri

ADHD-liitto murtaa adhd:n liittyviä myyttejä ja uskomuksia. Asenne on avain -kampanjamme alleviivaa hyväntahtoisen, aidosti kuuntelevan ja rakentavan suhtautumisen merkitystä. ADHD-liiton joulukalenteri on osa Asenne on avain -kampanjaa.

Puhelinneuvonta

09 8567 7130

ma klo 13–15, ke ja to klo 9–11