fbpx
ADHD-liiton joulukalenterin tunnuskuva. Luminen yömaisema, jossa on kuusia ja kaksi kuun valaisemaa loivaa mäkeä. Taivaalla loistaa iso kuu, tähdet tuikkivat, muutamia erikokoisia lumihiutaleita leijuu taivaalta. Oikeasta yläreunasta laskeutuvassa helminauhassa roikkuu joulukoristepallo, jossa on iso lumihiutale keskellä ja reunoilla nuotteja.

Minna Loikala: Minä, lintu ja kala

Lintu vai kala
Olenko lintu vai kala?
Sukellan vesissä syvissä,
liitelen taivaan sinessä.
Elämän virrassa,
kosken pauhkeessa,
vastavirtaan.
Hyppään vedestä,
haukkaan ilmaa,
Liidän, liidän
Ja kiidän kohti valoa.
Olen lintu ja kala.

Runo kuvaa sisälläni olevaa ristiriitaa ja lopuksi itseni hyväksymistä juuri sellaisena kuin olen!

Löysin sisäisen värimaailman vuonna 2005, kun elämäni oli jonkinlaisessa kriisissä. Olin käynyt aiemmin taideterapiakoulutuksia, mutta varsinainen läpimurto tapahtui löytäessäni tieni veda-taidekursseille. Maalasin sisäisiä kuviani vuoden verran joka yö ja kirjoitin runoja. Työstin oman elämäni karikot maalaamalla, piirtämällä ja kirjoittamalla. Löysin ”sisäisen viisauteni”, joka oli ollut kateissa pitkään. Yli kymmenen vuotta olen kehittänyt tekniikkaa ja alkanut jakaa taitoa eteenpäin. Nyt opetan halukkaille, kuinka voi ottaa ”sisäisen viisautensa” käyttöönsä maalaamalla, piirtämällä ja kirjoittamalla. Järjestän kursseja vuodesta 2020 alkaen Hoitumossa (Iso-Paavolankatu 2a, Lahti).

Yhteystiedot

Minna Loikala
minna.loikala (at) gmail.com

ASENNE on avain -kampanja

ADHD-liitto murtaa adhd:n liittyviä myyttejä ja uskomuksia. Asenne on avain -kampanjamme alleviivaa hyväntahtoisen, aidosti kuuntelevan ja rakentavan suhtautumisen merkitystä miettiessämme, mikä auttaa adhd-oireisia ja heidän läheisiään. ADHD-liiton joulukalenteri on osa Asenne on avain -kampanjaa.

#adhdliitto #asenneonavain #oivallaadhd #adhdliittojoulukalenteri

ADHD-liitto murtaa adhd:n liittyviä myyttejä ja uskomuksia. Asenne on avain -kampanjamme alleviivaa hyväntahtoisen, aidosti kuuntelevan ja rakentavan suhtautumisen merkitystä. ADHD-liiton joulukalenteri on osa Asenne on avain -kampanjaa.

Puhelinneuvonta

09 8567 7130

ma klo 13–15, ke ja to klo 9–11