fbpx
ADHD-liiton joulukalenterin tunnuskuva. Luminen yömaisema, jossa on kuusia ja kaksi kuun valaisemaa loivaa mäkeä. Taivaalla loistaa iso kuu, tähdet tuikkivat, muutamia erikokoisia lumihiutaleita leijuu taivaalta. Oikeasta yläreunasta laskeutuvassa helminauhassa roikkuu joulukoristepallo, jossa on iso lumihiutale keskellä ja reunoilla nuotteja.

Heini Lehtonen: Reunalla

 

Pianon päällä lojuu satoja sivuja nuotteja, osa niistä on käsin kirjoitettuja, tuhruisia ja kurttuisia. Yhdessä niistä lukee nimenä ”mikälie”. Tämä ”mikälie” on elämäni toinen kappale, jonka olen koskaan saanut valmiiksi, sen nimeksi tuli viimetipassa Reunalla. Se ei ehkä ole lähellekään paras tuotokseni, mutta sen sanat ovat minun sanojani. Se ei ehkä kerro suoranaisesti siitä, miten ”asenne on avain”, mutta se kertoo minun asenteestani ja kiitollisuudestani puolisoani kohtaan. Hän on jaksanut kaiken tai no, ainakin osan siitä, mitä minun kanssani elämiseen liittyy ja vieläpä melko hyvällä asenteella! Kiitos siitä, mennään vielä ainakin toiset 15 vuotta!

Sävellys & sanoitus: Heini Lehtonen
Sovitus: Heini Lehtonen ja Tiina Laitinen
Äänitys & miksaus: Patrik Oksanen
Video: Heini Lehtonen
Laulu: Heini Lehtonen
Piano: Tiina Laitinen

Reunalla

Seison jonkin reunalla, jota en voi tunnistaa.
Annat syyn mun taistella, en mä koskaan putoa.
Sisälläin myrsky raivoaa, voisitko sen rauhoittaa?
Autat mua jatkamaan en aio luovuttaa.

Kun sä mua hellästi kosket, ahdistus pois kaikkoaa.
Kun sä mua rohkaiset, en pelkää tulevaa.

Tunteitain en pysty peittämään enkä kaikkea päättämään.
Häviää aina sanatkin niitä en saa takaisin.
Meluisa on mun maailma, vaikka hiljaa on tienoo tää.
Juoksen aina eteenpäin, voisitko tän pysäyttää?

Kun sä mua hellästi kosket, ahdistus pois kaikkoaa.
Kun sä mua rohkaiset, en pelkää tulevaa.

Kun sä mua tulkitset et sä kaipaa sanoja.
Otat vastaan kipuni ja seisot turvana.
Tiedäthän, että kaikki tää on vain osa elämää?
Yhdessä tässä kuljemme se taakkaa keventää!

Kun sä mua hellästi kosket, ahdistus pois kaikkoaa.
Kun sä mua rohkaiset, en pelkää tulevaa.

Yhteystiedot

Heini Lehtonen
heini-m (at) outlook.com
YouTube: Heini Maria

ASENNE on avain -kampanja

ADHD-liitto murtaa adhd:n liittyviä myyttejä ja uskomuksia. Asenne on avain -kampanjamme alleviivaa hyväntahtoisen, aidosti kuuntelevan ja rakentavan suhtautumisen merkitystä miettiessämme, mikä auttaa adhd-oireisia ja heidän läheisiään. ADHD-liiton joulukalenteri on osa Asenne on avain -kampanjaa.

#adhdliitto #asenneonavain #oivallaadhd #adhdliittojoulukalenteri

ADHD-liitto murtaa adhd:n liittyviä myyttejä ja uskomuksia. Asenne on avain -kampanjamme alleviivaa hyväntahtoisen, aidosti kuuntelevan ja rakentavan suhtautumisen merkitystä. ADHD-liiton joulukalenteri on osa Asenne on avain -kampanjaa.

Puhelinneuvonta

09 8567 7130

ma klo 13–15, ke ja to klo 9–11