Helsingissä avoin adhd-vertaisryhmä

Helsingissä avoin adhd-vertaisryhmä

Ryhmä kokoontuu perjantaisin, 2.3., 9.3., 16.3., 23.3. klo 12-14. Paikkana Kirjasto 10 ryhmähuone. Ryhmä mahdollisesti jatkuu suljettuna.

Tule löytämään yhteisvoimin ratkaisuja arjen asioihin: tavarat, aika, raha, ihmissuhteet

Ryhmän ohjaajana on ratkaisukeskeinen valmentaja Pekka Sormunen, pekka_sormunen(at)hotmail.com.

 

+Tämä on avoin ryhmä. Ei tarvitse ilmoittaa, tuletko tietylle kerralle. Perustin fb-ryhmän helpottamaan yhteydenpitoa ryhmästä kiinnostuneiden kesken. Sillä voi kertoa jo etukäteen toiveita käsiteltävistä asioista. Ryhmän löydät täältä https://www.facebook.com/groups/705899356466231/.

 

+Kirjasto 10 on Rautatieaseman vieressä. Olen vastassa sisällä kirjaston työntekijöiden tiskin luona.

 

+Klo 12-14 on monelle lounasaika. Tapaamisiin voi tuoda syötävää itselleen tai yhdessä jaettavaksi. Näistä voi sopia tässä fb-ryhmässä.

 

+Maaliskuun kokoontumisten aikana selviää, haluaako osa ihmistä jatkaa joko tässä muodossa tai suljettuna ryhmänä.

 

+Ohjaan keskusteluja ratkaisukeskeiseen suuntaan:

Tapaamisen alussa katsotaan, onko jokin teema, joka koskettaa kaikkia paikalle tulleita, vaikkapa se, että tavarat ovat hukassa. Ensin kerätään toiveita siitä, millaista elämä olisi, kun tavarat löytyvät. Yhdessä löytyy laaja kirjo hyviä asioita. Sitten haettaisiin aikaisempia kokemuksia onnistumisista (esim. ennen sitä muuttoa). Joku muistaa, että tietyissä tilanteissa tai olosuhteissa tavarat löytyvät helpommin. Tarkoitus on kehittää yhdessä monenlaisia ratkaisuja, joita osanottajat voivat hyödyntää elämässään